Saç Mezoterapisi Nedir, Nasıl Uygulanır?

Saç mezoterapisi, saçın gereksinim duyduğu vitamin ve minerallerin ince iğneler sayesinde saç derisine enjekte edilmesi işlemine denir. Kıl köklerinin beslenmesi amacı ile yapılan bu takviyeler, kan dolaşımını artıran ilaçların 2 ya da 4mm’lik özel iğne ve enjektör yardımı ile direkt kıl köklerine aktarılmasını sağlamaktadır. Böylece saç dökülmeleri durdurulmaktadır. Başarılı ve kalıcı sonuçları ile günümüzde en çok tercih edilen hücre onarıcı yöntemlerden sadece biridir.

Saç mezoterapisi nasıl uygulanır?

Saç termoterapisinde olduğu gibi saç ozonlanmış bir buhar aracılığı ile yumuşatılarak, mezoterapi için uygun hale getirilir. Bu sayede saçlı derinin ağrı hissetmesi önlenmektedir.

mezoterapi

Termoterapi yapıldıktan sonra içinde saçın yapısında yer alan vitamin, mineral, keratolitik ajanlar, minoxidil, dolaşım arttırıcı ve lokal anestezik olan özel bir karışım hazırlanır ve saç mezoterapi tabancası içine aktarılır. Bu tabancanın temas ettiği her alan, her tetiğe basıldığı anda enjekte edilen ilaç miktarı ve uygulanması gereken ilaç kontrolünün sağlandığı bir bilgisayar ile yönlendirilir. Bu sayede uygulama yapılacak bölge ve ilaç miktarının dozajı kontrol altında tutularak gerekli işlemin uygulanması sağlanır. Tüm ayarlar yapıldıktan sonra bu tabanca ile belirli aralıklarla tüm saçlı deri eşit miktarda taranır. Tüm alanın taranmasından sonra özel bir yağ karışımı yardımı ile saçlı deri kaplanır. Uygulama sonrasında saçların yıkanmaması, ıslatılmaması ve herhangi bir ilacın kullanılması gerekir.

Kaç seansta uygulanır?

Saç mezoterapisi seans başına uygulanan bir tedavi yöntemidir. Her bir seans yaklaşık olarak 40 dakika sürmektedir. İlk 4 seans haftalık olarak 1 defa, son 4 seans ise on beşer günde bir defa uygulanır. Seanslar arasındaki zaman aralığının; ilk 4 seansta 11, son 4 seansta 22 günü geçmemesi gerekmektedir. Bknz:

http://www.marmarahair.com/sac-mezoterapisi/

http://estetistanbul.com/sac-mezoterapisi

Saç mezoterapisi hangi durumlarda uygulanır?

• Stres kaynaklı saç dökülmesi

• Mevsimsel saç dökülme,

• Metabolik kaynaklı saç dökülmelerinde,

• Alopecia Areata,

• Saçkıranlar,

• Genetik olarak erkek tipi saç dökülmesi,

• Gebelik ardından yaşanan ani saç dökülmeleri için oldukça etkilidir. • Diğer tüm nedenlere bağlı olarak görülen saç dökülmelerinde uygulanmaktadır.

Saç mezoterapisi hangi amaçla uygulanmaktadır?

1) Saç dökülmelerinin durdurulması

Dökülmelerinin kaynağı ne olursa olsun, kadın ve erkekte görülen tüm saç dökülmelerinin durdurulması amacı ile uygulanmaktadır. Saç dökülmelerin ana nedeni beslenme ve dolaşım bozukluğundan kaynaklandığı için, saç derisinin ihtiyacı olan vitamin ve mineral desteğinin sağlanması ile bu sorun büyük oranda durdurulmaktadır.

2) Saçın kalitesinin yeniden kazandırılması

Kafa derisinde var olan oldukça güçsüz ve zayıf saçların canlandırılması ve kalınlaşması için uygulanmaktadır. Böylece zayıf kıl kökleri güçlendirilerek daha sağlıklı saçların oluşumu desteklenmektedir.

3) Saç hücrelerinin uyandırılması

Canlı ama saç üretimi yapamayan saç hücrelerini uyandırmak amacı ile saç mezoterapisi uygulanmaktadır. Bu uyarı sayesinde saç çıkmayan bölgeler harekete geçirilerek, yeni sağlıklı saçların çıkması amaçlanmaktadır.

Saç Mezoterapisi Ağrılı Bir Yöntem Midir?

Uygulama sırasında kişinin acı ya da ağrı duyması söz konusu olamaz. Bu nedenle ihtiyaç duyulan her yaş grubuna uygulanabilen, oldukça başarılı bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

CEVAP VER

Yorumunuzu girin
İsminizi girin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.