Vajina daraltma operasyonu çeşitli problemlerden dolayı başvurulan genital estetik operasyonlarından biridir. Operasyon ile beraber esnemiş ya da genişlemiş vajina dokusu daha sıkı bir hale getirilmektedir.

             Uzman kadın doğum hekimleri ya da plastik cerrahlar tarafından işlem sonrasında aynı gün taburcu olunmaktadır. Vajina daraltma işlemlerinde klasik cerrahi uygulamaların yanı sıra modern teknolojik cihazlar da kullanılmaktadır.

             Buna göre CO2 olarak adlandırılan lazer yardımı ile vajinal bölgede sıkıştırma işlemi yapılabilmektedir. Hem kısa süreli hem de acısız olan vajinoplasti her geçen gün daha fazla talep görmektedir.

 Vajinoplastiye İhtiyaç Duyulan Nedenler

            Tekrarlayan normal doğumlar vajina daraltma için yapılan başvuruların en büyük nedenidir. Doğum anında bu bölgede oluşan yırtıklar vajinal dokunun genişlemesine yol açar. Bu alanda meydana gelen genişlemeler aynı zamanda hormonal sisteme ve genetik geçmişe de bağlıdır.

            Fiziksel olarak herhangi bir sıkıntı yaratmayan genişlemeler, kişinin psikolojisi ve cinsel yaşamını doğrudan etkilemektedir. Genişleyen vajina cinsel ilişkiden haz alamama ya da bu sırada ses oluşmasına neden olmaktadır. Ancak bu durum ufak bir cerrahi müdahale ile rahat bir şekilde giderilmektedir. Vajinoplasti operasyonlarında alternatif bir yöntem olarak lazer tedavisi de uygulanmaktadır. Lazer ile yapılan sıkılaştırma işlemleri ağrısız ve acısız olarak tanımlanmaktadır. İşlem, vajinal bölgeye bağlı olarak tek ya da daha fazla seanslar halinde yapılmaktadır.

 Klasik Vajina Daraltma İşlemi

            Vajinal bölgenin sıkıştırılmasını amaçlayan vajinoplasti işlemi ortalama bir saat içerisinde yapılmaktadır. İşlemlerde genellikle genel anesteziden yardım alınmaktadır. Operasyonda öncelikle vajina çevresindeki fazla deri parçaları alınır. Ardından bu bölgede kalan dokular özel sütürler ile desteklenir. Böylece alanın sıkılaşması sağlanmış olur. Hasta ameliyat sonrasında birkaç saat gözetim altında tutulur ve ardından taburcu edilir.

             Oldukça basit bir operasyon olan vajina daraltmasının ardından yaklaşık bir ay sonra cinsel yaşama devam edilebilir. Bu süre zarfında hasta şiddetli ağrılara maruz kalmayacaktır. Ancak, uygulama alanının kesinlikle temiz tutulmasına ve doktor reçetesine uyulması gerekmektedir. Bazı durumlarda vajina çevresine pansuman yapılması da gerekmektedir. Vajinoplasti işlemlerinde kendi kendine eriyen dikişler kullanılmaktadır. Bu sebeple uygulama sonrasında herhangi bir dikiş alımına da gerek yoktur.

Kaynak: https://www.dryesimyercok.com/vajina-daraltma-vajinoplasti/

CEVAP VER

Yorumunuzu girin
İsminizi girin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.