Ben Tedavisi

0
Ben

Yaygın nevüs ( ben ), pigment hücrelerinin (melanositler)kümeler şeklinde büyüdüğünde cilt üzerinde büyür. Yetişkinlerin çoğunda on ila kırk adet kadar ben bulunabilir. Benler genellikle güneş gören vücut bölgelerinde bulunur. Kafa derisinde, göğüste ve kalçada nadiren bulunurlar. Ben (nevüs) doğumdan itibaren bulunabileceği gibi, genellikle çocuklukta ortaya çıkarlar. Çoğu insanda kırklı yaşlarına kadar yeni benler gelişmeye devam eder.

Yaygın olarak görülen ben genellikle beş milimetre genişliğindedir. Yuvarlak ya da ovaldir, genellikle kubbe şeklindedir. Yaygın görülen nevüs; pürüzsüz, pembe ya da kahverengi renge sahiptir.  Koyu tenli ve koyu saç rengine sahip insanlar, açık tenli ve sarı saçlı insanlara göre daha fazla bene sahip olma eğilimindedir.

Ben nadiren cilt kanserinin en ciddi türü olan melonamaya (cilt kanseri) dönüşür. Elliden fazla beni olan kişinin melanom gelişme riski fazladır ve ben tedavisi gerekir. Uygulanacak tedavi metoduna göre ben aldırma 2019 fiyatları değişmektedir.

Ben Aldırma Operasyonu

Ben( nevüs );

  • Renk değiştirirse,
  • Küçülür ya da büyürse,
  • Dokusu ve yüksekliği değişirse,
  • Yüzeyindeki cilt kuru veya pullu hal alırsa,
  • Sertleşir veya topaklanırsa,
  • Kaşınmaya başlarsa,
  • Kanar ya da sızlarsa,

Ben aldırmaya da lazer tedavisi gerekebilir.

Ben ( nevüs ) için uygulanacak tedavi yöntemine İstanbul estetik merkezleri içinde görev alan dermatolog benin fizyolojik değişimini dikkate alarak karar vermelidir. Minimal yan etkileri olan lazerle Nevüs tedavisi güvenli ve etkili bir tedavi metodudur.

Bütün Benler Alınabilir mi?

Benin alınması her zaman en iyi seçenek olmayabilir. Her vaka farklıdır ve benin alınmasına Trioklinik merkezlerinde görevli dermatolog ya da estetik cerrah tarafından karar verilmeli ve gerçekleştirilmelidir. Tedavinin yapılacağı yer mutlaka uzman estetik merkezleri olmalıdır.

Ben Tedavisi İz Kalır mı?

Küçük benler basit cerrahi eksizyonla (kesip çıkarma) giderilebilir. Ben kesilir ve bitişik cilt küçük bir iz bırakarak birbirine dikilir.  Büyük bir benin alınması operasyonunda derinin değiştirilmesi gerekir. Amaç mümkün olduğunca çok hücreyi çıkartırken, derinin fonksiyonunu korumak ve yara izini de en aza indirmektir. Lazer tedavisiyle yapılan ben alımında birkaç ay içinde iyileşme gerçekleşir, cilt normal rengine dönüşür. Ben, küçükse ve çok derin değilse operasyondan neredeyse iz kalmaz.

https://trioklinik.com.tr/nevus-ben-alimi/

https://trioklinik.com.tr/

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Yorumunuzu girin
İsminizi girin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version