Home Sağlıklı Yaşam Diyet&Egzersiz Beyniniz Genç Kalsın

Beyniniz Genç Kalsın

0
beynim

Beynimiz.

Aslında insanoğlunun gerçek anlamda sahip olduğu en büyük serveti.

Bize yaşamımız boyunca doğruyu da, yanlışı da o yaptırıyor. Hayatta kalmamız ona bağlı.

Eskiden bunun pek bilincinde olmasak ta son zamanlarda çağımızın en büyük korkularından biri beyinle ilgili hastalıklar olmaya başladı. Ortalama yaşam süreleri arttıkça çevremizde gördüğümüz olumsuz örnekler çoğaldı. Hepimiz yaşımız ilerledikçe beyin fonksiyonlarımızın artık eskisi kadar iyi olmadığından dem vuruyoruz.

BEYİNİN KENDİSİNİ YENİLEMEYECEĞİNE dair yanlış bilgilerimiz de korkularımızı tetikliyor.

 Ancak gerçek şu ki beyin kendini onarabilir ve daha da iyisi birtakım basit önlemlerle beynimizin ömrümüz boyunca genç ve verimli kalabilmesinin mümkün olacağı bilimsel çalışmalarla kanıtlanmış.

Yetişkin bir memeli beyninde yeni nöronların büyümesi, ilk olarak, 1992’de bilim insanlarının bir Petri kabındaki farelerden nöral kök hücreleri izole ettiğinde görülmüştür. Günümüze kadar geçen zaman boyunca  çeşitli çalışmalarda binlerce kez kanıtlanmıştır. Artık beyin şimdi esnek ve nöroplastik olarak kabul ediliyor.

Nöroplastisite terimi, beynin istenen bir beceriyi uygulayarak kendisini “yeniden düzenleme” kabiliyetini ifade eder. Bu büyüyü yaratan yeni hücreler ve yeni öğrenmenin birleşimidir. Yenilenmiş sinir hücreleri iyi uyarıldığında (yani, belirli öğrenme alıştırmaları ile eğitildiğinde), yeni bağlantılar kurarlar. Başka bir deyişle, öğrenmeye ve yeni becerilerin gelişimine katkıda bulunan sağlıklı beyin hücreleri haline gelirler.

Tıpkı vücudun kasları gibi, beyin iyi beslendiğinde ve uygun egzersizle uyarıldığında, iyileşir ve büyür. Uygun bakım ve beslenme ile, bu şaşırtıcı beyin yenilenmesi yaşam boyunca gerçekleşebilir.

İşte size  beyin sağlığınızı korumak, yeni beyin hücre oluşumunu tetiklemek ve hatta beyni iyileştirmek için kullanabileceğiniz birkaç basit öneri:

GreenMedInfo bunu “beyinsiz” olarak yapmanıza yardımcı olmak için beyin sağlığını korumak, yeni beyin hücre büyümesini teşvik etmek ve hatta beyni iyileştirmek için kullanabileceğiniz basit bir yol listesi hazırladı.

Bu videomuzda beynimizin genç kalması için yapılması gerekenleri anlatıyoruz. Lütfen kanalımıza abone olunuz.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Yorumunuzu girin
İsminizi girin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version