Home Çocuk Sağlığı Bebek Gelişimi Bebeklerde Yüzmenin Faydaları

Bebeklerde Yüzmenin Faydaları

0
Bebek yuzme

Yüzme hemen hemen tüm çocukların en sevdiği etkinliklerden biridir. Özellikle yaz ayları geldiğinde yüzme havuzlarının çevresinde  çocuk cıvıltılarından geçilmez.

Ancak bazen ebeveynler çocuklarının kaç yaşından itibaren havuza girebileceği konusunda tedirginlik yaşarlar. Henüz yürümeye bile başlamamış bir bebeği havuza sokmak fikri bazılarına çılgınca gelir.

Uzmanlar hassas bağışıklık sistemlerinden dolayı bebeklerin altı haftalık olmadan önce klorlu havuzlara ve göl , gölet gibi yerlere sokulmasını önermiyorlar. Ancak 6 haftadan sonra da bebeğinizi suyla tanıştırmak için geç kalmamanız gerekiyor. Çünkü yaş ilerledikçe suya alışmak ve yüzmeye başlamak konusunda bazı olumsuzluklar ve isteksizlikler yaşıyorlar. Bu da yüzmenin sayısız yararından uzak kalmalarına neden oluyor.

İşte size yüzmenin bebekler üzerindeki bu sayısız faydalarından birkaçı.

  1. Bilişssel işlevselliği arttırır.
  2. Yüzme özgüveni arttırır.
  3. Ebeveynler ve bebekler arasındaki iletişim kalitesini arttırır
  4. Kas gelişimine yardımcı olur
  5. Koordinasyonu ve dengeyi geliştirir
  6. Uyku düzenlerini iyileştirir
  7. İştahı artırır

Güvenlik ipuçları

Bebekler asla küvet veya havuz gibi herhangi bir su kütlesinin etrafında yalnız bırakılmamalıdır. Bir çocuğun sadece 1 cm suda bile boğulabildiğini akılda tutmak önemlidir. Evdeki temizlik kovasının içinde boğulan bebekler bile olmuştur.

4 yaşın altındaki çocuklar için “dokunma denetimi” yapmak en iyisidir. Bu, bir yetişkinin her zaman onlara dokunacak kadar yakın olması gerektiği anlamına gelir.

Çocuğunuz su etrafında iken akılda tutulması gereken bazı ipuçları:

Küvetler, göletler, fıskiyeler ve hatta kovalar gibi küçük su kütlelerine  bile dikkat edilmelidir.

Yüzerken daima çocuğunuzun bir yetişkin tarafından denetlendiğinden emin olun.

Havuzun etrafındaki güvenlik kurallarına mutlaka uyun.

Teknedeyken can yeleği kullanın. Can yeleği yerine şişirilebilir oyuncakların veya şiltelerin kullanılmasına izin vermeyin.

Yüzen çocukları denetliyorsanız, alkol almayın ve dikkatinizi dağıtmayın (telefonunuzda konuşmak, bilgisayarda çalışmak vb.).

Konuyla ilgili tüm ayrıntıları videomuzda bulabilirsini. Lütfen Youtube kanalımıza abone olun 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Yorumunuzu girin
İsminizi girin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version