yuruegzersiz1.gif (2815 bytes)

Isınma hareketleri yapmadan ham vücutla asla yürüyüşe başlamayın. Yürüyüşe başlamadan önce ve sonra küçük egzersizler yapmak kasları ısıtacak, esnekliği arttıracak, kasların uzamasını kolaylaştıracak ve böylece yaralanma olasılığını en aza indirecektir.

Isınma hareketleri sırasında kaslarınızı zorlamayın

Dışarıda hava çok soğuk ve rüzgarlı ise ısınma hareketlerinizi kapalı bir alanda yapın.

Derin nefes almaya dikkat edin.

Boyun Egzersizi: 
Başınıza dairesel hareketler yaptırın. Önce bir tarafa 1/4 daire çizecek şekilde başınızı döndürün. Bu hareketi 5-10 kez tekrarladıktan sonra diğer tarafa döndürün.

boyunegzersiz.gif (48153 bytes)

Kol Egzersizi: 
Her bir kolunuza 10-15 kez dairesel hareketler yaptırın

kolegzersiz.gif (3934 bytes)

Kalça Egzersizi: 
Sağ bacağınızı yarım adım geriye atın. Diğer bacağınızı dizden kırın ve ağırlığınızı sağ kalçanıza vererek vücudunuzu esnetin. Bu hareketi 15 -20 kez tekrarladıktan sonra diğer ayağınızla da aynı sayıda tekrarlayın.

kalca.gif (4311 bytes)

Kuadriceps egzersizi: 
Bir duvarın yanında dik olarak ayakta durun.Sağ elinizi duvara dayayın. Sol elinizle arkanızdan sağ ayağınızı tutun.10-15 kez fazla zorlamadan tuttuğunuz ayağınızı vücudunuza doğru çekmeye çalışın. Sonra bu hareketi diğer bacak için de uygulayın. kesinlikle kaslarınızı zorlamayın.

yuruegzersiz2.gif (7066 bytes)

Baldır Egzersizi: 
Bir duvarın yanında ayakta durun. Bir ayağınız önde, bir ayağınız arkada olacak şekilde vücudunuzu esnetin. Bu hareketi her ayak için ayrı ayrı olmak üzere 30 ar kez yapın. Arkadaki ayağınızı daha fazla açarak aynı hareketi tekrarladığınızda aşil tendonu için gerekli egzersizi de yapmış olursunuz.

CEVAP VER

Yorumunuzu girin
İsminizi girin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.