Artık yürümeye hazırsınız. Unutmayın yürüyüşe yeni başlıyorsunuz ve dikkatli olmalısınız. Kendinizi asla zorlamamalısınız. Yorgunluk hissettiğinizde dinlenmeli, yeterince su içmeli, uykunuzu iyi uyumalısınız. İşte size başlangıç programı :

Aşağıda vereceğimiz basit programla 5 hafta içerisinde günde 30 dakika zorlanmadan yürüyecek hale gelebilirsiniz.

1.Hafta: 

Günde 15 dakika ile başlayın ve normal adımlarla kendinizi zorlamadan yürüyün.Yürüyüşe yeni başlayanlar alışkanlık edinmek için haftada 5 gün ile başlamalıdırlar.3 er günlük yürüyüşten sonra 1 gün ara verin. Haftalık toplam yürüyüşünüzü 60-75 dakika olarak belirleyin.

2.Hafta:
Günde 20 dakika, haftada 5 gün yürüyün.Haftalık toplam yürüyüşünüzü 75-100 dakika olarak belirleyin.

3.Hafta:

Günde 25 dakika, haftada 5 gün yürüyün.Haftalık toplam yürüyüşünüzü 100-125 dakika olarak belirleyin.

4.Hafta:

Günde 30 dakika, haftada 5 gün yürüyün.Haftalık toplam yürüyüşünüzü 125-150 dakika olarak belirleyin.

Eğer bu programın herhangi bir aşamasında zorlanırsanız, o haftaki programınızı tekrarlayın ve bu aşamayı rahat geçtikten sonra sonraki hafta programına başlayın.

Bu aşamaların sonunda günde 30 dakika zorlanmadan yürüyebilecek hale geldi iseniz normal haftalık yürüme programınıza başlayabilirsiniz.

Günde yarım saat yürüyüş ile haftada 3 saat yürümek kalp hastalıklarının riskini azaltmaktadır. Günde 1 saat ile haftada 7 saat yürümek ise göğüs kanseri ve tip II diabet riskini azaltmaktadır. Bu nedenle günde 1 saat yürümeniz ve bunu haftanın her günü yapmanız sağlığınız açısından büyük fayda sağlayacaktır.

CEVAP VER

Yorumunuzu girin
İsminizi girin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.