Teknoloji son yıllarda büyük atılımlar yaptı ve işitme cihazları istisna değil. Teknolojik evrim, kişiselleştirmeden seslerin çoğaltılmasına ve yeniden şarj yöntemlerine kadar çeşitli yönleri etkileyerek giderek daha karmaşık hale geldi.

İşitme Cihazı Ses Kalitesi 

İşitme cihazlarının birbirine bağlanmasını sağlayan wi-fi teknolojisi sayesinde, işitme cihazı modelleri, en gürültülü ortamlarda ve daha zengin, daha net seslerde bile daha iyi konuşma anlayışı sunar. wi-fi teknolojisi, nereden gelirse gelsin konuşmaları ve sesleri duymayı kolaylaştırır. Kalabalık lokantalarda olduğu gibi işlek caddelerde de doğal dinleme için çevredeki seslerin farkındalığını kaybetmeden konuşmaları en iyi şekilde takip etmek mümkündür.

Hem düşük hem de yüksek frekanslı sesler daha zengin ve daha doğaldır. Sessiz ortamlar gerçekten huzurludur ve yüksek sesler hoş ve bozulmaz. Çocukların kahkahaları, yüksek notalar ve alçak tonlar daha zengin ve daha hoş. Bunun nedeni, amplifikasyon bandının 10.000 Hz’ye uzatılması ve 116 dB SPL dinamik aralığının olmasıdır.

Ses konusunda hangi işitme cihazı fonksiyonlarına dikkat edilmeli?

  • Dinleme deneyiminin kişiselleştirilmesi özelliğini sorgulayın. Ayarlarınızı yaşam tarzınıza göre değiştirebilir ve kaydedebilirsiniz. Örneğin, restoran işlevi arka plandaki sesleri kısmanıza ve konuşmaları daha net hale getirmenize olanak tanır.
  • Bulunduğunuz yere göre işitme cihazı ayarlarınızı seçme fonksiyonunu sorgulayın. Ayarlarınızı Favori Yerlerinize kaydedebilirsiniz ve işitme cihazlarınız bir dahaki sefere o yere döndüğünüzde otomatik olarak bu ayarlara geçecektir.
  • Uzaktan ayarlama fonksiyonu, işitme cihazı ile yeni ayarların doğrudan işitme cihazlarınıza kaydedilmesi için işitme merkezinize bir yardım talebi gönderme özelliğini sorgulayın.
  • Kayıp işitme cihazlarını bulun. Bu oldukça ihtiyaç duyulan bir özellik gibi görünüyor.

İşitme cihazlarının kullanımı kolaydır ve yaşam tarzınıza göre özelleştirilebilir, böylece hayatınızın her anından keyif almaya devam edebilirsiniz.

İşitme cihazı seçmek önemli bir adımdır. Her insan diğerlerinden farklı olduğu için, seçim onun yaşam tarzına, işitme kaybının türüne göre uyarlanmış bir çözümü düşünmelidir. Kontrol için bize gelin,      Si-Ser işitme uzmanlarımız işitme sağlığınız için en uygun çözümü bulmanız için size kişiselleştirilmiş bir yolda eşlik edebilecektir.

İşitme cihazı modelleri ve Tie Modüler İşitme Cihazı Teknolojisi Özellikleri

  • Sesleri ayırt edebilen yüksek donanıma sahip bir teknolojide tasarlanmıştır.
  • Zar üzerinde baskı oluşturmaz, bütün hissedersiniz. 
  • Kullanıcı, kulağın doğal kazancından istifade edebilir.
  • Kulak kanalı, nem ve sıcaklık depolamaz ve konforunuzu korur.
  • Oklüsyon ve boğukluk oluşmaz
  • Ses kalitesi RIC ve BTE cihazlardan yüksektir.

İşitme cihazı modelleri ve RIC Modüler İşitme Cihazı Teknolojisi Özellikleri

Kanal içinde alıcı bulunan işitme cihazları, verimlilik ve estetiğin mükemmel kombinasyonunu temsil eder ve her bir kulak kanalına uyarlanabilir. RIC işitme cihazı ana özelliği olarak sektördeki başlıca teknolojik yenilikler arasında, silikon kubbe ile kaplı ve kulak kanalı içerisine konumlandırılacak şekilde yapılmış alıcı (hoparlör) bulunuyor. Kulak kanalı içindeki konumu onu neredeyse görünmez kılar. RIC işitme cihazları ile hayatınızın tüm seslerini şık bir şekilde işitmeye geri dönebilirsiniz: zarif ve neredeyse görünmez, görünüme her zaman özen gösterenler için tasarlanmıştır.

İşitme cihazı modelleri ve BTE Modüler İşitme Cihazı Teknolojisi Özellikleri

Kulak arkası işitme cihazları, dikkat çekmeyecek şekilde kulağın arkasına yerleştirilir ve sesi, özel yapım bir kulaklığa bağlanan ince şeffaf bir tüp aracılığıyla kulak kanalının içine iletir. Bu tip işitme cihazı, orta ila şiddetli işitme hassasiyetleri için uygundur ve cilt ve saç rengine mükemmel uyum sağlamak için geniş bir renk yelpazesinde bulunurken, çocuklar için daha canlı renklere sahip modeller vardır.

Kulak arkası işitme cihazları, ten ve saç rengine mükemmel uyum sağlamak için çok çeşitli renklerde mevcuttur. Sesin iletildiği kulaklık özel olarak üretilmiştir, bu da onu her kulak kanalına uygun hale getirir.

İşitme cihazı fiyatları elbetteteknolojik alt yapısına göre farklıdır.  Bir uzman ile görüşmeniz sonucu size en uygun modele ulaşabilir ve işitme cihazı fiyatının bir kısmını SGK ile karşılayarak size en uygun çözüme ulaşabilirsiniz. 

CEVAP VER

Yorumunuzu girin
İsminizi girin

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.